Ervaring


Opleiding en werkervaring

  

"Ik heb in 1998 de opleiding Kunst & Design afgerond in Leeuwarden.
Tijdens deze opleiding heb ik kennis opgedaan van zowel het ontwerpen als vele textiele werkvormen zoals stofverwerking, stofontwerp ( o.a. batik, zijdeschilderen en zeefdrukken).
  
Daarna ben ik aan het werk gegaan als ontwerpster/ styliste bij Amarylis. 
Vervolgens ben ik als freelancher gaan werken als dessinontwerpster voor het agentschap Verbeek & van de Broek. Als dessinontwerpster heb ik vele dessins ontworpen en gemaakt voor diverse nationale en internationale bedrijven in de interieurbranche.
  

In 2001 ben ik begonnen als styliste bij Vadain in Genemuiden. Hierbij was ik verantwoordelijk voor het ontwerp van de gordijnstoffencollectie en heb allerhande ontwerp- en stylingklussen verricht. Hiermee ben ik in 2004 gestopt, omdat ik mij meer wilde toeleggen op de beeldende kunsten en het lesgeven.
  

Ik heb de opleiding docent beeldende vakken aan Windesheim te Zwolle gevolgd en mij verder ontwikkeld op het gebied van tekenen en schilderen en autonoom werken. Daarnaast heb ik mijn kennis verbreed op het gebied van de beeldende vakken. Tijdens deze opleiding heb ook 1 jaar als zelfstandig docent ckv en tekenen gewerkt aan RSG TrompMeesters in Steenwijk om zodoende meer ervaring op te doen in het lesgeven.
  

Na afronding van de docentenopleiding ben ik als freelanche docente gaan werken voor diverse centra voor de kunsten. Ondermeer Markant in Apeldoorn, Scala Meppel en Hoogeveen, de Meldij in Drachten en het Muzisch Centrum in Emmeloord. Tevens heb ik voor opdrachtgevers gewerkt zoals de Pabo Meppel en Emmen, Speelwerk, de Bibliotheek Hoogeveen, Kunstbende Drenthe en de opleiding verkoopstyling van Mmaxx.  Hierbij gaf ik voornamelijk beeldende lessen aan volwassenen, jongeren en kinderen en heb ik enkele coördinerende taken verricht.
  
Daarnaast ben ik in deze periode ook 2 jaar actief geweest als freelanche styliste voor Mmaxx, waarbij ik verkoopstyling adviezen gaf en is Kunst & stijl opgericht.
  
In 2011 is kunstenstijlsjop erbij gekomen, omdat ik naast het lesgeven ook graag mijn eigen werk maak en ontwerp. 
Op dit moment werk ik naast Kunst & stijl en kunstenstijlsjop nog steeds voor diverse centra voor de kunsten."

  

Kijk voor beeldend werk en ontwerpen in mijn portfolio en in de webgalerie.

creatieve workshops drenthe groningen friesland. creatieve workshops drenthe groningen friesland. creatieve workshops drenthe groningen friesland.

 Powered by webXpress